Diensten

Waarmee kan ik u helpen?

ADVIES

Gaat uw organisatie nieuwe software voor onderwijslogistiek implementeren? Het lopende proces mag hier niet onder leiden. Uw planners en roostermakers zitten al tot over hun oren in het werk. Sinds 2000 was ik op freelance basis betrokken bij talloze implementaties van Syllabus Plus, Untis en Xedule als adviseur en/of projectmanager. De rol van projectmanager laat ik inmiddels over aan uw eigen personeel. Ik richt mij op waar het vaak aan ontbreekt: onafhankelijk advies over werkprocessen, dataconversie en roostering bij de implementatie van software voor onderwijslogistiek. Niet verbonden aan leveranciers, maar ook niet aan uw eigen managers. Echt onafhankelijk en zeer ervaren.​

DATACONVERSIE

Nieuwe software voor planning en roostering betekent onvermijdelijk dataconversie. Tevens het meest geschikte moment om vervuilde bestanden op te schonen, na te denken over betere afspraken over codering en beheer van gegevens. De leverancier helpt graag, maar heeft die inzicht in het totaal andere datamodel van uw oude software? Overziet die de gevolgen van het overzetten van data van het ene type in uw oude systeem naar een ander type in uw nieuwe systeem? Met mijn kennis van de datamodellen van Syllabus Plus, Xedule en Untis gepaard aan goede kennis van Excel help ik graag om deze cruciale klus tot een goed einde te brengen. Zorgvuldig en betrouwbaar.

ROOSTERING

Roostering is een kritisch bedrijfsproces. Hoe beter de onderwijsplanning en -organisatie vooráf zijn geregeld, hoe gelukkiger uw roostermakers zijn en hoe tevredener uw studenten en medewerkers. In mijn jarenlange ervaring met implementaties blijken dit telkens weer belangrijke aandachtspunten. Als projectmanager heb ik altijd mijn aandeel genomen in het èchte werk: zorgen voor tijdige en goede roosters. Ook los van implementaties heb ik met Untis, Syllabus Plus, TermTime en Xedule geroosterd in het hele land. Goede roostermakers zijn cruciaal voor uw dienstverlening. Ik steek graag een helpende hand toe in drukke tijden, bij ziekte of bij implementaties. Zodat het onderwijs doorgaat.

ONDERSTEUNING NODIG?

SAMENWERKEN HELPT!